מעוניינים ביעוץ מקצועי? הגעתם למקום הנכון

מלאו פרטים ונחזור בהקדם

    מזונות ילדים – סקירת פסיקות בבתי המשפט לענייני משפחה

    בשנים האחרונות, חלה תזוזה מסוימת בהתנהלות בתי המשפט בנוגע לתיקי גירושין – ומזונות ילדים בפרט. אולי נובע הדבר מחוק ועדת שניט, או שמא החוק החדש המחייב זוגות במחלוקות להגיש בקשה ליישוב סכסוכים.

    כך או אחרת, קיים שינוי במגמות הפסיקה, ובמאמר זה נסקור מספר פסיקות מהשנים האחרונות בנוגע למזונות ילדים.

    פסיקות בתי המשפט – שנים אחרונות

    • נובמבר 2016 כבוד השופט ארז שני פסק על הפחתה של חמישים אחוזים במזונות הזמניים של ילדים המצויים במשמורת משותפת וללא צורך במדור.
    • הזוג הם הורים לשני ילדים בני שבע ותשע. הם הסכימו על משמורת משותפת וחלוקה שווה של זמני השהות אצל כל אחד מהם. משכורת האם היא 15 אלף ₪ נטו ואלו משכורת האב היא 17,600 ₪ נטו. מדובר בהורים אמידים.
    • המזונות הזמניים שנקבעו לילדים היו 1,400 ₪ לילד הראשון ו-1,100 ₪ לילד השני, כלומר, 2,500 ₪ לשני הילדים ביחד. אולם, לנוכח חלוקת הזמנים השווה בין ההורים ושכרם הגבוה, יופחת הסכום בחמישים אחוזים, כל עוד והמזונות הזמניים לא יפחתו מ 1,250 לשני הילדים ביחד.
    • הנתון המיוחד בפסק דין זה הוא כי לנוכח החלוקה השווה בזמני השהות, קבע כבוד השפוט שני כי אין כל צורך במדור.
    • פסק דין מחודש נובמבר 2016 כבוד השופטת ורד שביט פינקלשטיין פסקה הפחתת מזונות בשיעור של כשלושים אחוזים.
    • הזוג הם הורים לשני ילדים בני שש ושמונה וחצי. האם היא בעלת פוטנציאל השתכרות של כ-7,500 ₪ והאב הוא בעל פוטנציאל השתכרות של כ-7,000 ₪.
    • זמני השהות שנקבעו בין ההורים הם פעמיים בשבוע אצל האב וכל סוף שבוע שני, ללא לינה אצלו במוצאי שבת. לפי השופטת פינקלשטיין, זמני השהות הם ביחס של ארבעים אחוזים לאב כנגד ששים אחוזים לאם, כאשר כל ילד זכאי לקבל דמי משונות בשיעור של 1,250 ₪.
    • השופטת מסבירה בפסק הדין את המגמות הקיימות היום בקביעת סכום המזונות וקובעת שיופחתו בשלושים אחוזים מהמקובל, עם התחשבות בזכותם הבסיסית של ילדים לשני בתים, בהם יכולים שני ההורים לכלכלם.
    • פסק דין מחודש יולי 2016 כבוד השופטת שפרה גליק פוסקת שלא יהיו מזונות ילדים לשני ילדים קטינים בגילאים 12 ו-15, זאת לאור פערים בהכנסות ההורים, לטובת האם.
    • להורים יש משמורת משותפת וחלוקת זמן שווה. בקשת האם היא לדמי מזונות בסך 3,650 ₪ לילד אחד ו- 2,450 ₪ לילד השני. כמו כן מבקשת האם עוד 7,700 ₪ עבור הוצאות מדור.
    • שכר האב הוא 10,600 נטו, בעוד ששכרה של האם הוא 16,272 ₪ נטו, זאת בנוסף לבונוס שנתי שמן וכספים להם היא זכאית ממימוש אופציות.
    • יחס ההכנסות בין בני הזוג נקבע: 67.5 אחוזים לאם ו- 32.5 אחוזים לאב.
    • בסעיף 43, קובעת השופטת גליק שהמזונות לילד בן החמש עשרה לא ייפסקו מזונות כלל ואילו לילד בן השתים עשרה ייפסקו מזונות בגובה 1,200 ₪, זאת לנוכח זמני השהות בין ההורים שהם שווים לחלוטין, כמו גם חלוקה שווה של כל הוצאות הילדים. כמו כן טוענת השופטת כי קיימים פערים משמעותיים בהכנסות לטובת האם.
    • לגבי תקופת השירות הצבאי, פסקה השופטת כי על כל אחד מההורים להעביר ישירות לילד סכום של שלוש מאות ₪ לפחות.

    שינויים במגמות בתי המשפט

    בפסיקה מחודש אוגוסט 2016, קבע השופט בנימין יזרעאלי משמורת משותפת, זאת לפי המלצת פקידת הסעד ולמרות שהאם התנגדה לכך. עוד קבע על מזונות ילדים מופחתים בשלושים אחוזים עד גיל 15 ו-ששים אחוזים לאחר גיל חמש עשרה. כמו כן, מקוזז מסכום המזונות סכום קצבאות הילדים.

    להורים שלושה ילדים, בני 10, 15 ו17. המלצת פקידת הסעד הייתה לקבוע משמורת משותפת לה התנגדה האם אולם השופט יזרעאלי דחה את התנגדותה.

    לנוכח חלוקת זמני השהות בין ההורים ובהתאם להכנסותיהם, קבע השופט כי יש להפחית את סכום המזונות כאמור לעיל.

    נקודה חשובה היא התייחסות השופט גם לקצבאות הילדים וקיזוזם מסכום דמי המזונות.

    ולסיום, בחודש יולי 2016, קיבלו השופטים, ענבר, שבח ושוחט באופן חלקי ערעור שהוגש לפניהם בנוגע למזונות ילדים בגילאי 15 עד 18, כמו גם קביעה לאי תשלום דמי מזונות לאחר גיל שמונה עשרה.

    הערעור הוגש על פסק הדין של השופט שקד שקבע שכשימלאו לילדים חמש שנה עד גיל שמונה עשרה, לא יהיה כלל צורך בתשלום מזונות, ומסביר את קביעתו בעובדה שבגיל זה החיוב נעשה רק לפי דיני צדקה ומשמשים לצרכים ההכרחיים של הילדים, כאשר ההורים שווים זה לזה והתשלום צריך להתבצע בהתאם ליכולתו של כל אחד מהם.

    בפסיקתו, בערעור, ציין השופט שוחט שעל בית המשפט לבחון שלושה נתונים שהם צרכי הילד, הכנסות ההורים וחלוקת זמני השהות ביניהם. מאחר וזמני השהות אינם שווים, כמו גם הכנסות ההורים, יש לדבריו, להבחין בין הצרכים התלויים בשהות לבין הצרכים שאינם תלויים בשהות, כאשר ההורה שאינו משמורן יחויב בתוספת תשלום.

    ההחלטה בערעור נקבעה שכאשר יהיו הילדים בני 15 עד 18 ישולמו להם מזונות בסך 465 ₪ עבור הילדה ובסך 385 עבור הילד. השופטים השאירו בעינה את פסיקתו של השופט שקד בנוגע לאי תשלום מזונות כלל במלאת לילדים 18 שנים.

    הנה כי כן – ניתן להבחין כי רוח חדשה נושבת בין כתלי בית המשפט לענייני משפחה ואמנם טובת הילד עדיין עומדת מעל הכל, אולם יחד עם זאת נלקחים בחשבון שיקולים שונים שלא היה להם משקל רב בעבר, למשל המלצה על משמורת משותפת והפחתת דמי המזונות בהתאם לכך.

    * למאמר על כללי הברזל במזונות ילדים – לחצו כאן —>

    יש לכם שאלה בענייני מזונות? זקוקים ליעוץ? פנו עכשיו באמצעות טופס יצירת הקשר בצד ימין למעלה או בטלפון : 03-5608877, 052-4545555 – ונשמח לעמוד לשירותכם.

    מעוניינים ביעוץ מקצועי? הגעתם למקום הנכון

    מלאו פרטים ונחזור בהקדם

      המלצות מלקוחות

      המלצה 1

      טיפול מעולה. נאמנות ומסירות מכל הלב. אכפתיות בקיצור רמה גבוהה ושירות מעולה ומהיר.
      https://family-online.co.il/wp-content/uploads/2019/11/pic-profile.png

      המלצה 2

      השירות והזמינות של בתיה הכי טובים שיש!!! הצילה לי את החיים!!! החזירה לי את הילדים לאחר נתק של שנה וחצי !!!תותחית!!! מומלצת בחום ואהבה!!!
      https://family-online.co.il/wp-content/uploads/2019/11/pen.jpg

      המלצה 3

      ההתעקשות של בתיה לעמוד בהסכם ששומר על הילדים שלנו הייתה שווה את כל הדרך. אני לא יכול לתאר עד כמה עזרת לנו למצוא את הדרך לגירושים שלווים מבלי להיגרר לקרבות בבית המשפט. הסדרי המשמורת שהגענו אליהם מבטיחים את קיומה של מערכת יחסים עם הילדים. תודה על כל מה שעשית ועל זה שלא וויתרת על העתיד שלי ושל הילדים שלי!
      https://family-online.co.il/wp-content/uploads/2019/11/two-boys-sitting-on-bench-wearing-hats-and-long-sleeved-1619706.jpg

      המלצה 4

      עו"ד בתיה אשורי ליוותה את משפחתנו במהלך רכישתה של דירה חדשה. אין לתאר עד כמה הליווי והייעוץ המשפטי עזר בניסוח חוזה אשר שמר על האינטרסים שלנו והביא להשלמת העסקה המשתלמת ביותר בעבורנו.
      https://family-online.co.il/wp-content/uploads/2019/11/contract-3031680_1280.jpg

      משפחה נוספים

      מזונות ילדים – לימודי השכלה גבוהה...

      בשנים האחרונות, חלה תזוזה מסוימת בהתנהלות בתי המשפט בנוגע לתיקי גירושין - ומזונות ילדים בפרט. אולי נובע הדבר מחוק ועדת שניט, או שמא החוק החדש המחייב זוגות במחלוקות להגיש בקשה ליישו...
      קרא עוד
      בית תוכנה לקידום אתרים בית תוכנה לקידום אתרים