תביעה לשלום בית
תביעה לשלום בית היא תביעה אשר מוגשת אך ורק בבית הדין הרבני. בתביעה לשלום בית אחד הצדדים טוען כי אין הוא מעוניין בפירוק קשר הנישואין והוא מבקש מבית הדין הרבני להחזיר את השלום ואת האמון בינו ובין בן זוגו.
תביעות לשלום בית יכולות להיות לעתים גם מהלך אסטרטגי בהליכי גירושין. בעלי דין רבים סבורים כי הגשת תביעה לשלום בית תביא לכך שבית הדין הרבני יראה בצד השני כצד המעוניין בפירוק ברית הנישואין, ולפיכך יטו הדיינים את לבם לטובתו של הדורש בשלום בית. לדוגמה, ידוע כי אישה המסרבת להשכין שלום בינה ובין בעלה עלולה להפסיד את מזונותיה משום שתוגדר "מורדת".
פעמים רבות נשים מגישות תביעה לשלום בית, ובה הן מבקשות מדור ספציפי. גם תביעה למדור ספציפי יכולה להיות מוגשת אך ורק בבית הדין הרבני (מדור ספציפי הוא מגורים באותו בית שהתגוררו בו בני הזוג)
החלטת בית הדין על מדור ספציפי לאישה יסכל תביעה לפירוק שיתוף בדירת המגורים, ולא יהיה אפשר לפרק את השיתוף הדירת המגורים כל עוד לאישה קיים מד'ור ספציפי. לא אחת תביעה לשלום בית משמשת הליך משפטי המעכב הליכי גירושין. עיכוב זה של פרדה יכול להתיש את הצד השני, ובכך לגרום לו לוותר על זכויות בתמורה למתן או לקבלת הגט.
בתי הדין הרבניים נוטים לקבל תביעה לשלום בית כאשר היא מוגשת בין בני זוג אשר יש להם ילדים משותפים. אם בני הזוג אינם גרים יחד, יכול בית הדין הרבני להורות להם לשוב ולהתגורר תחת קורת גג אחד כחלק מקבלת התביעה לשלום בית.
הסכם שלום בית ולחלופין גירושין
בתביעה לשלום, בית בית הדין הרבני מפנה את הצדדים לייעוץ זוגי ומחייב את הצדדים במספר פגישות מינימלי. אם הייעוץ עלה יפה והצדדים הגיעו להבנות ומחליטים לנסות לשקם את חיי הנישואין, יכולים הם לחתום על הסכם שלום בית ולחלופין גירושין. בהסכם שלום בית ולחלופין גירושין קובעים הצדדים את התנאים לשלום בית ואת ההסכמות שהם הגיעו אליהן בייעוץ הזוגי וכן קובעים הם את תנאי הגירושין אם שלום הבית לא עלה יפה.
לעתים, משתמש הצד המעוניין להתגרש בהסכם שלום בית ולחלופין גירושין כ"קרש קפיצה" להשיג הסכם גירושין טוב ואינו מתכוון כלל לקיים את שלום הבית. לפיכך, יש ליתן משנה זהירות בהסכמים אלו לוויתורים שהצד המעוניין בשלום בית מוותר למען שלום הבית. ידוע כי הסכם שלום בית ולחלופין גירושין הוא הסכם גירושין לכל דבר ועניין ועל פיו ינהגו הצדדים בעת הגירושין.
ישנם מקרים ששני הצדדים מעוניינים בשלום בית, והסכם זה – הכולל לעתים הוראות בדבר חלוקת מטלות וענייני כספים – יכול להיות התחלה טובה לשיקום מערכת היחסים של בני הזוג. לעתים, קובעים הצדדים תקופת מינימום לתוקפו של הסכם שלום הבית, ובה הם מתחייבים זה כלפי זה כי לא תוגש תביעת גירושין. בהסכם לשלום בית, יכולים הצדדים לקבוע גם התחייבות לקבלת סיוע זוגי מטעם מומחים בתחום.
יש לכם שאלה? זקוקים ליעוץ? פנו עכשיו באמצעות טופס יצירת הקשר בצד ימין למעלה או בטלפון : 03-5608877, 052-4545555 – ונשמח לעמוד לשירותכם.