ידועים בציבור
ידועים בציבור בישראל:
החברה הישראלית התקדמה בשנים האחרונות מבחינה תפיסתית גם בנושאים הקשורים למערכות יחסים.
כיום, יותר ויותר זוגות בוחרים לחיות את חייהם בדרך ליבראלית כידועים בציבור. לעיתים, מדובר בזוגות אשר אינם יכולים להינשא בגין איסור דת (כגון זוגות חד מיניים או נישואי כהן וגרושה), ופעמים רבות עסקינן בבני זוג אשר לא מתחתנים מתוך אידיאולוגיה או היות ומדובר בפרק ב' עבור בני הזוג.
תהא הסיבה אשר תהא, חשוב לדעת כי גם במקרים בהם בני הזוג מקיימים חיי משפחה ומשק בית משותף, לא ניתן יהיה להסיק כמובן מאליו כי הם גם שותפים בענייני הרכוש.
להבדיל מענייני הרכוש, הרי בעניין הילדים המשותפים של בני הזוג הידועים בציבור להורים יש חובות וזכויות שווים לזוג נשוי. הן לעניין הסדרי הראיה, הן לעניין המשמורת והן לעניין חובת האב, הידוע בצבור, לזון את ילדיו חלה בין אם הוא נשוי לאם הילדים ובין אם הוא ידוע בצבור שלה. חובת האב לעניין מזונות הילדים נובעת מהדין האישי החל עליו (הדין העברי ליהודים, הדין המוסלמי לערבים , הדין הנוצרי לנוצרים) .
בנוסף, הפסיקה הכירה כי בדומה לאישה נשואה, אישה ידועה בציבור זכאית לדמי הסתגלות ( הדומים לדמי מזונות אישה) . יש להדגיש כי לאישה נשואה קיימת זכות לדמי מזונות אך ורק כל עוד היא נשואה ולאחר הגט היא איננה זכאית יותר לדמי מזונות בעוד שלידועה בצבור אין הגבלת מועד סיום תשלום דמי המזונות ובית המשפט פוסק ע"פ הנסיבות.
כיום רבים הם בני הזוג הידועים בצבור שמונעים את המחלוקות בניהם ע"י עריכת הסכמי ממון אשר במסגרתם הם מסדירים נושאים כגון משמורת הילדים, מזונות ילדים ,הרכוש ואופן הפרידה. הסכם ממון בין בני זוג ידועים בצבור חייב אישור בית משפט או אישור נוטריון .
מחלוקות בין ידועים בציבור
כל עוד מתנהלים חייהם של ידועים בציבור על מי מנוחות, הרי שהם יכולים ליהנות מהזכויות המגיעות להם, ברובן זכויות השוות לזכויותיו של זוג נשוי.
הקושי מתחיל בשעת פרידה, במיוחד אם יש לזוג גם ילדים, פטירה של אחד מהשניים או מחלוקת בענייני נכסים. הקושי קיים מאחר ולא תמיד ברורים החובות והזכויות של ידועים בציבור, בעיקר מבחינה משפטית, ולכן נוטים בתי המשפט לבחון כל מקרה לגופו ולהכריע בהתאם לנסיבות המוצגות בפניו. זאת בניגוד לבני זוג נשואים, שמתוקף נישואיהם חלות עליהם זכויות וחובות מוכרים ומעוגנים בחוק.
במקרה של פטירת בן הזוג, ע"פ חוק הירושה, בת הזוג יורשת כאילו היו נשואים אולם עדיין על בת הזוג להוכיח כי את העובדה שהיו ידועים בצבור .
כך לדוגמא, בת זוג, ידועה בצבור זכאית לפנסיית שאירים מהמוסד בו עבד בן זוגה אולם מוסדות ציבוריים רבים, ביניהם גם צה"ל, דורש הוכחה כי בעת הפטירה הם היו עדיין ידועים בצבור שכן במידה והם נפרדו אפילו זמן קצר לפני הפטירה הרי בן הזוג הידועה בצבור לא תהיה זכאית לקבל את קצבת השאירים .
במקרה כזה, ללא ייעוץ וליווי משפטי של עורך דין הבקיא בענייני משפחה, סיכוייה לזכות קלושים.
דוגמה נוספת היא מצב בו בן/בת זוג ידוע בציבור תובע/ת שיתוף בנכס מסויים הרשום רק על שם אחד הצדדים. במקרה זה, יבדוק בית המשפט האם הייתה כוונת שיתוף בעניין הנכס הנדון .ככל שלא תוכח כוונת השיתוף הרי יש להניח כי בית המשפט ידחה תביעה לשיתוף.
לכן, בעת מחלוקת בין ידועים בציבור, הדרך הנכונה ביותר, שתוביל לתוצאות אפקטיביות היא פנייה לעורך דין המתמחה בתחום כדי לקבל ייעוץ משפטי הולם, שיינתן לאחר בחינת כל מקרה באופן אינדיבידואלי .
יש לכם שאלה הנוגעת לידועים בציבור? פנו עכשיו באמצעות טופס יצירת הקשר בצד ימין למעלה או בטלפון : 03-5608877, 052-4545555 – ונשמח לעמוד לשירותכם.
קראו עוד בתחום:
ידועים בציבור – מבחנים להוכחה
מהם המבחנים להוכחת קשר של ידועים בציבור בין בני זוג?
ידועים בציבור – חלוקת רכוש והסכם ממון
כיצד יש לחלק את רכוש הצדדים בין בני זוג ידועים בציבור? מהי כוונה שיתופית בין ידועים בציבור?
זכויות ירושה של ידועה בציבור
האם ידועה בציבור הינה בעלת זכויות בירושה? כיצד פוסק בעניין זה בית המשפט לענייני משפחה?
האם יש לשלם מזונות לידועה בציבור?
מזונות אישה עבור ידועה בציבור, האומנם? כיצד קובע בית המשפט במקרים אלו?
מי הם הידועים בציבור?
מהו המונח "ידועים בציבור"? מיהם ידועים בציבור ואימתי יוכרו הם על ידי מערכת המשפט הישראלית?
הסכם לחיים משותפים בין ידועים בציבור
אחת הדרכים המקובלות להסדרת מערכת היחסים בין בני זוג חד מיניים הינה על ידי הסכם לחיים משותפים. הסכם זה, הדומה להסכם ממון בין בני זוג נשואים, מהווה למעשה הכרה בצדדים החתומים עליו כבני זוג.
כל היתרונות של הסכם ממון בין ידועים בציבור
מכיוון שלא אחת יחסים של יגועים בציבור הם יחסים ארוכי טווח, הזהים לנישואין באופן גורף, מומלץ לשקול עריכת הסכם ממון אשר יסדיר את העניינים הרכושיים בין בני הזוג הידועים בצבור.
הבטחת עתידה של ידועה בציבור
כיום בלמעלה מעשרים חוקים שונים יש אזכור לידועים בציבור, כל זאת כדי להבטיח כי יוקנו להם זכויות דומות לזכויות של בני זוג נשואים. עם השנים הולך ומצטמצם הפער בין ידועים בציבור לנשואים כחוק
מעמדם של ילדים שנולדו מחוץ למסגרת נישואים
אצל רבים בציבור קיימת אי בהירות באשר למעמדם של ילדים הנולדים מחוץ למסגרת נישואים, דהיינו נולדים לאישה אשר אינה נשואה. להלן הסבר מלא.
זכויות ידועה בציבור לגבר נשוי
מה קורה במקרים בהם הידועה בציבור מצויה בקשר עם גבר נשוי? מהן זכויותיה והאם יש הבדל בינה לבן ידועה בציבור לגבר שאינו נשוי?
זכויות ידועים בציבור: בדיור, במזונות, בירושה ועוד
לא תמיד נחתמת מערכת יחסים בין בני זוג בנישואים. רבים בוחרים שלא לעבור טקס נישואים דתי, או אפילו אזרחי, אולם באפשרותם לערוך הסכם לחיים משותפים שמקנה משנה תוקף לזוגיות שלהם.
זכויות ידועה בציבור עם ילד
ככלל, ידועה בציבור עם ילד ביולוגי תיהנה מאותן הזכויות של זוג שנישא בטקס דתי, כאשר מעמד ילדי ידועים בציבור שווה למעמדם של ילדים שנולדו לזוגות נשואים
ידועים בציבור- שאלות ותשובות
לידועים בציבור זכויות וחובות כשל זוגות נשואים, למעט מספר הסתייגויות ושינויים קלים בחוק. לפניכם מגוון שאלות ותשובות על ידועים בציבור.
זכויות ידועה בציבור – מקרה מוטי קירשנבאום ז"ל
במשך כשמונה שנים ניהלה חני אילן מערכת יחסים זוגית לכל בר עם מוטי קירשנבאום ז"ל. לאחר מותו, בספטמבר 2015, טוענת אילן לזכויותיה כידועה בציבור שלו – האם בדין?
האם ידועים בציבור צריכים להתגרש ברבנות?
ידועים בציבור היא צורת חיים שכיחה למדי שרבים בוחרים בה, במיוחד אם מדובר בפרק ב'. מה קורה כשהחבילה מתפרקת והזוג נפרד? האם עליהם להתגרש ברבנות?
פסיקות אחרונות לגבי ידועים בציבור
מעמדם המשפטי של ידועים בציבור מושפע רבות מפסקי דין הניתנים בערכאות שונות. להלן תיאור סוגיות עדכניות הנוגעות לידועים בציבור עליהן נידרש בית המשפט לתת דעתו.