מעוניינים ביעוץ מקצועי? הגעתם למקום הנכון

מלאו פרטים ונחזור בהקדם

    ירושת דירת מגורים על פי דין

    פעמים רבות לא מוסדר מראש נושא הנכסים של בעליהם במקרה פטירה, כך שכשמגיע הרגע, וללא צוואה מוסדרת, יעברו הנכסים לשארי הנפטר על פי חוק הירושה.

    לעתים, מקבלת משפחת הנפטר את דבר החוק ופועלת לפיו, אולם ישנם מקרים בהם מתגלעים ויכוחים וחוסר הסכמות לגבי זכויות מסוימות, ואז, בהיעדר צוואה מסודרת, מתחילים העניינים להסתבך.

    דבר החוק:

    לפי חוק הירושה, במקרים בהם נפטר אדם ולא הותיר אחריו צוואה, יחולק העזבון על פי דין, כלומר, כל המיטלטלין הקשורים למשק הבית המשותף, ככלל זה גם כלי הרכב, יעברו לבן או בת הזוג, ואילו יתרת העזבון, כולל דירת המגורים ויתר נכסי הנדל"ן, יחולקו לחצי, מחצית לבן/בת הזוג ואילו המחצית השנייה תחולק בין הילדים.

    על פניו מדובר בהליך קל לביצוע, אולם פעמים רבות, ובמיוחד אם מדובר ביותר מנכס נדל"ן אחד, למשל מספר דירות, מגרשים, ביניהם וכדומה, עלולים היורשים למצוא את עצמם נקלעים למחלוקת וסכסוכים שעשויים להמשך זמן רב, אפילו שנים, כאשר בזמן הזה לא ניתן יהיה ליהנות מהעזבון או לעשות בו כל שימוש.

    כאשר עוברת דירת מגורים בירושה, על פי דין, היא לא מוגדרת כעסקת מקרקעין. משמעות הדבר היא שהיורשים החוקיים שמקבלים את הדירה לא נדרשים לשלם עליה מס רכישה, ובתנאי שהוכיחו כי קיבלו אותה כדין ובמסגרת ירושה חוקית.

    כדי לעשות זאת יהיה עליהם לגשת ללשכת רישום המקרקעין עם המסמכים הרלוונטיים, ביניהם צו ירושה ולקבל אישור הפוטר אותם ממס עבור הדירה אותה ירשו ועברה על שמם.

    עוד אומר החוק, כי במידה והיורשים החליטו למכור את הדירה אותה ירשו, תהיה עסקת המכירה פטורה מהדרישה לתשלום מס שבח ובתנאי שהתקיימו התנאים הבאים:

    • למוריש הייתה דירה אחת בלבד בבעלותו
    • אם המוריש עצמו, בעוד בחיים, היה מוכר את הדירה, היה זכאי לקבלת פטור ממס שבח מסיבות חוקיות שונות
    • המוכר הוא בן או בת זוג המוריש או צאצאו הישיר.

    כלומר, אם המוכר היה זכאי בחייו לפטור ממס שבח, ייהנו גם יורשיו מפטור זה.

    משמעות ירושת דירה על ידי בן הזוג של הנפטר

    לפי חוק הירושה, (התשכ"ה, 1965), אם המוריש הותיר צוואה מסודרת בה פורט האופן בו הוא מבקש לחלק את רכושו, יכובד רצונו וברוב הפעמים תקבל הצוואה תוקף משפטי. כלומר, אם ביקש עורך הצוואה להעביר את דירת המגורים שלו לבעלות גורם שאינו בן או בת זוגו, תכובד משאלה זו על ידי בית המשפט ותתקיים במלואה.

    יחד עם הנאמר, וכפי שניתן לראות בלא מעט פסיקות משפטיות, נוטה בית המשפט להכיר במעמד המועדף של בן או בת זוג הנפטר בכל הנוגע לדירת המגורים, זאת במידה והתגורר שם עם המוריש, טרם הפטירה.

    עולה מכך שגם אם המוריש הורה בצוואתו להעניק את דירת המגורים לגורם אחר שאינו בן הזוג, יטה בית המשפט לאפשר לבן הזוג להמשיך ולהתגורר בדירה, בשכירות, ואף יסייע בכתיבת חוזה השכירות במידת הצורך, כך שזכות בן הזוג לא תקופח והוא ימשיך להתגורר בדירה.

    לפי אותו החוק, חוק הירושה, אם לא הותיר אחריו הנפטר כל צוואה חוקית, יזכה בן הזוג של הנפטר לבעלות כמעט מלאה על דירת המגורים, זאת בתנאי שהתגורר בה שלוש שנים לפחות, טרם פטירתו של בן הזוג המוריש. הבעלות היא כמעט מלאה מאחר ובן הזוג יורש חצי מהבעלות על דירת המגורים ועוד מחצית מבעלות הנפטר על הדירה, זאת בהנחה והדירה היתה רשומה ע שם שניהם. כלומר, בן הזוג יורש שלושה רבעים מהבעלות על הדירה ואילו הרבע הנותר מהבעלות מחולק בין הילדים.

    מחלוקות בעקבת ירושת דירה על פי דין

    בעיה נפוצה בקרב יורשי דירה היא שילדיו של הנפטר, שאוחזים כעת ברבע מהבעלות על הדירה, יכולים לדרוש למכור אותה, על אף שבן הזוג שנותר בחיים עדיין מתגורר בה. באפשרותם לתבוע מכירה מיידית ובית המשפט לא יוכל למנוע זאת, למעט סיועו בהבטחת המשך מגורים של בן הזוג בדירה, בשכירות.

    מסיבה זו, הכנה מראש של צוואה עשויה לפתור מחלוקות רבות בין בני המשפחה ולפתור את בן הזוג מהתמודדות עם עוגמת נפש או מלחמות וסכסוכים עם ילדיו. המלצה זו ניתנת על ידי עורכי דין רבים המתמחים בדיני ירושה מנסיונם בהתמודדות עם מקרים רבים בהם התגלעו סכסוכים ומחלוקות בקרב היורשים על פי דין בנוגע לזכויותיהם בדירת המגורים.

    רק צוואה מסודרת וערוכה היטב, בהתאם לדרישות החוק תבטיח את חלוקת הירושה בהתאם לרצון הנפטר, המוריש.

    * לעמוד המסביר על זכויות הירושה של ידועה בציבור לחצו –>כאן.

    יש לכם שאלה בענייני ירושה? זקוקים ליעוץ? פנו עכשיו באמצעות טופס יצירת הקשר בצד ימין למעלה או בטלפון : 03-5608877, 052-4545555 – ונשמח לעמוד לשירותכם.

    מעוניינים ביעוץ מקצועי? הגעתם למקום הנכון

    מלאו פרטים ונחזור בהקדם

      המלצות מלקוחות

      המלצה 1

      טיפול מעולה. נאמנות ומסירות מכל הלב. אכפתיות בקיצור רמה גבוהה ושירות מעולה ומהיר.
      http://family-online.co.il/wp-content/uploads/2019/11/pic-profile.png

      המלצה 2

      השירות והזמינות של בתיה הכי טובים שיש!!! הצילה לי את החיים!!! החזירה לי את הילדים לאחר נתק של שנה וחצי !!!תותחית!!! מומלצת בחום ואהבה!!!
      http://family-online.co.il/wp-content/uploads/2019/11/pen.jpg

      המלצה 3

      ההתעקשות של בתיה לעמוד בהסכם ששומר על הילדים שלנו הייתה שווה את כל הדרך. אני לא יכול לתאר עד כמה עזרת לנו למצוא את הדרך לגירושים שלווים מבלי להיגרר לקרבות בבית המשפט. הסדרי המשמורת שהגענו אליהם מבטיחים את קיומה של מערכת יחסים עם הילדים. תודה על כל מה שעשית ועל זה שלא וויתרת על העתיד שלי ושל הילדים שלי!
      http://family-online.co.il/wp-content/uploads/2019/11/two-boys-sitting-on-bench-wearing-hats-and-long-sleeved-1619706.jpg

      המלצה 4

      עו"ד בתיה אשורי ליוותה את משפחתנו במהלך רכישתה של דירה חדשה. אין לתאר עד כמה הליווי והייעוץ המשפטי עזר בניסוח חוזה אשר שמר על האינטרסים שלנו והביא להשלמת העסקה המשתלמת ביותר בעבורנו.
      http://family-online.co.il/wp-content/uploads/2019/11/contract-3031680_1280.jpg

      ירושות נוספים

      ייפוי כוח מתמשך

      פעמים רבות לא מוסדר מראש נושא הנכסים של בעליהם במקרה פטירה, כך שכשמגיע הרגע, וללא צוואה מוסדרת, יעברו הנכסים לשארי הנפטר על פי חוק הירושה. לעתים, מקבלת משפחת הנפטר את דבר החוק ופוע...
      קרא עוד

      תביעה לשינוי משמורת על ילדים

      פעמים רבות לא מוסדר מראש נושא הנכסים של בעליהם במקרה פטירה, כך שכשמגיע הרגע, וללא צוואה מוסדרת, יעברו הנכסים לשארי הנפטר על פי חוק הירושה. לעתים, מקבלת משפחת הנפטר את דבר החוק ופוע...
      קרא עוד
      בית תוכנה לקידום אתרים בית תוכנה לקידום אתרים