מעוניינים ביעוץ מקצועי? הגעתם למקום הנכון

מלאו פרטים ונחזור בהקדם

    הסכם לחיים משותפים בין ידועים בציבור

    זוגות חד מיניים בישראל, המשתייכים לקהילת הלהט"ב, הופכים לתופעה נפוצה יותר ויותר בנוף הישראלי. כמו בתחומים רבים, גם בסוגיית הזוגות הנ"ל מדשדשות מערכות המשפט והחוק אחרי ההתפתחות החברתית. עם זאת, יודגש כי בשנים האחרונות חלה התפתחות של ממש בזכויותיהם של בני זוג חד מיניים בישראל. אכן, נישואין בין בני זוג אלה טרם הוסדרו בחקיקה, אך שורה של חוקים ופסיקות העניקו בתקופה האחרונה פתח של תקווה לזוגות חד מיניים בארץ הקודש.

    בעשור האחרון, ישנה הכרה ההולכת וגוברת בזכויות שונות של בני הזוג החד מיניים. כך למשל בתי המשפט הכירו בזכותם לירושה, לאימוץ ילדים, להירשם במרשם האוכלוסין כזוג נשוי לאחר הליך של נישואין אזרחיים ואף הטבות מס שונות המוענקות לזוגות נשואים.

    יחד עם זאת, חשוב לראות כי בצד מערכת זכויות אלו קמה גם מערכת של חיובים הנובעים מהכרה בקשר הזוגי, כאלו המשליכים על סוגיות שונות המתעוררות במקרה של פרידה.

    ידועים בציבור הינם בני משפחה

    ההלכה קובעת כי גם בני זוג אשר לא נישאו כדת משה וישראל אך קיימו מערכת יחסים זוגית, תוך ניהול משק בית משותף וחיים משותפים תחת קורת גג אחת, יחשבו כ"ידועים בציבור" עליהם חלה מערכת חובות וזכויות הדומות באופיין למערכת החובות והזכויות החלה על בני זוג נשואים. בשנים האחרונות אנו מוצאים כי גם בני זוג מאותו המין עשויים להיחשב כידועים בציבור והדרך פתוחה בפניהם לפנות לבית המשפט לענייני משפחה בתביעות שונות שעניינן אכיפת הזכויות או החובות כלפי בן הזוג השני.

    יושם לב ויודגש: עם חלוף הזמן ישנה נטייה הולכת וגוברת לראות בזוגות העונים על תנאי הסף- ולו באופן מינימלי- כידועים בציבור וכתוצאה מכך להחיל עליהם את מערכת החיובים הנובעת מקשר מעין זה.

    כך למשל אנו מוצאים פסיקה המכירה בזוג כידוע בציבור לאחר פרק זמן קצר ביותר של שלושה חודשי זוגיות.

    עוד יובהר, כי גם בני זוג אשר לא התכוונו להיחשב כידועים בציבור- יכולים להיחשב ככאלה ומערכת החובות והזכויות החלה על ידועים בציבור תוחל גם עליהם. כך למשל, חיוב במזונות בן הזוג, או זכויות הנוגעות לירושה של נשים ידועות בציבור.

    לפיכך, המחשבה כאילו הימנעות מנישואין יכולה לשלול חובות וזכויות כלפי בן זוגך הינה מחשבה שגויה ומומלץ ביותר להסדיר את מערכת היחסים על ידי עורכי דין מומחים ובאמצעות חוזים והסכמים שונים.

    הסכם חיים משותפים

    אחת הדרכים המקובלות להסדרת מערכת היחסים בין בני זוג חד מיניים הינה על ידי הסכם לחיים משותפים. הסכם זה, הדומה להסכם ממון בין בני זוג נשואים, מהווה למעשה הכרה בצדדים החתומים עליו כבני זוג. במסגרת הסכם זה ניתן להגדיר הפרדה רכושית או התנהלות רכושית עתידית. כמו כן, הסכם זה יכול להעיד על בני הזוג בעתיד כ"ידועים בציבור" במידה והדברים יתגלגלו לערכאות המשפטיות. להלן מספר דגשים לגבי הסכם ממון לידועים בציבור:

    • הפרדה רכושית בעוד היחסים הממוניים בין בני זוג נשואים או בין זוגות הטרוסקסואלים ידועים בציבור מוסדרים על ידי חוק יחסי ממון או באמצעות הלכת השיתוף, מעמדם של בני הזוג החד מיניים עדיין לא חד משמעי. אם ברצונכם להבטיח זכויותיכם בנכסים וברכוש שנצבר במהלך הזוגיות או שברצונכם לשמור על נכס מסויים כעל נכס פרטי היוצא מן השיתוף, ניתן לעשות זאת באמצעות הסכם לחיים משותפים /הסכם ממון. הסכם כזה המפרט את רצונכם וכוונתכם במהלך הקשר עשוי להקל, לחסוך ולקצר משמעותית הליכים משפטיים ודיוניים אשר עלולים להתעורר בעת הפירוד.
    • מזונות לבן הזוג גם חיוב המזונות כלפי בן הזוג נתון לפרשנות ולפיכך רצוי להסדיר את תקופת התמיכה באמצעות תשלומי מזונות, אם בכלל, את היקף החיוב ואת משכו. יושם לב כי בעוד חיוב המזונות של בן זוג נשוי בטל עם הגירושין, לעניין ידועים בציבור אשר חיוב המזונות לגביהם הינו נגזרת של התחייבות חוזית, ייתכן והחיוב ימשיך כמזונות שיקומיים גם לאחר הפירוד ולתקופה בלתי מוגבלת, בהתאם לאומד דעת הצדדים.
    • ילדים בני זוג חד מיניים מנהלים לא אחת משק בית וחיי משפחה הכוללים גם גידול ילדים. לעיתים מדובר בילדים משותפים או ילדים אשר נולדו במהלך הזוגיות (לאחד הצדדים), ולעיתים עסקינן בילדים מנישואים קודמים. ככל שמעורבים ילדים בתמונה, מומלץ להגדיר מראש פרטים שונים הנוגעים לגידולם ולמעמדם בעת הפרידה. במילים אחרות, מומלץ לכלול בהסכם החיים המשותפים גם פירוט בנוגע למשמורת ומזונות.

    מתן תוקף של פסק דין

    לאחר עריכת ההסכם, פתוחה בפני בני הזוג החד מיניים הדרך להביא את ההסכם לאישורו של בית המשפט לענייני משפחה. אישורו של ההסכם מעניק למסמך תוקף של פסק דין והופך אותו למחייב במקרה של מחלוקות עתידיות. מומלץ בחום לבצע פעולה משפטית פשוטה יחסית זו על מנת לקבע את המעמד המשפטי בין ידועים בציבור.

    יש לכם שאלה הנוגעת לידועים בציבור? פנו עכשיו באמצעות טופס יצירת הקשר בצד ימין למעלה או בטלפון : 03-5608877, 052-4545555 – ונשמח לעמוד לשירותכם.

    מעוניינים ביעוץ מקצועי? הגעתם למקום הנכון

    מלאו פרטים ונחזור בהקדם

      המלצות מלקוחות

      המלצה 1

      טיפול מעולה. נאמנות ומסירות מכל הלב. אכפתיות בקיצור רמה גבוהה ושירות מעולה ומהיר.
      http://family-online.co.il/wp-content/uploads/2019/11/pic-profile.png

      המלצה 2

      השירות והזמינות של בתיה הכי טובים שיש!!! הצילה לי את החיים!!! החזירה לי את הילדים לאחר נתק של שנה וחצי !!!תותחית!!! מומלצת בחום ואהבה!!!
      http://family-online.co.il/wp-content/uploads/2019/11/pen.jpg

      המלצה 3

      ההתעקשות של בתיה לעמוד בהסכם ששומר על הילדים שלנו הייתה שווה את כל הדרך. אני לא יכול לתאר עד כמה עזרת לנו למצוא את הדרך לגירושים שלווים מבלי להיגרר לקרבות בבית המשפט. הסדרי המשמורת שהגענו אליהם מבטיחים את קיומה של מערכת יחסים עם הילדים. תודה על כל מה שעשית ועל זה שלא וויתרת על העתיד שלי ושל הילדים שלי!
      http://family-online.co.il/wp-content/uploads/2019/11/two-boys-sitting-on-bench-wearing-hats-and-long-sleeved-1619706.jpg

      המלצה 4

      עו"ד בתיה אשורי ליוותה את משפחתנו במהלך רכישתה של דירה חדשה. אין לתאר עד כמה הליווי והייעוץ המשפטי עזר בניסוח חוזה אשר שמר על האינטרסים שלנו והביא להשלמת העסקה המשתלמת ביותר בעבורנו.
      http://family-online.co.il/wp-content/uploads/2019/11/contract-3031680_1280.jpg

      ידועים בציבור נוספים

      ייפוי כוח מתמשך

      זוגות חד מיניים בישראל, המשתייכים לקהילת הלהט"ב, הופכים לתופעה נפוצה יותר ויותר בנוף הישראלי. כמו בתחומים רבים, גם בסוגיית הזוגות הנ"ל מדשדשות מערכות המשפט והחוק אחרי ההתפתחות החבר...
      קרא עוד

      תביעה לשינוי משמורת על ילדים

      זוגות חד מיניים בישראל, המשתייכים לקהילת הלהט"ב, הופכים לתופעה נפוצה יותר ויותר בנוף הישראלי. כמו בתחומים רבים, גם בסוגיית הזוגות הנ"ל מדשדשות מערכות המשפט והחוק אחרי ההתפתחות החבר...
      קרא עוד
      בית תוכנה לקידום אתרים בית תוכנה לקידום אתרים