מעוניינים ביעוץ מקצועי? הגעתם למקום הנכון

מלאו פרטים ונחזור בהקדם

    משמורת משותפת

    מרבית הסכמי הגירושין והחלטות בתי המשפט בענייני משמורת מעניקים את משמורת הילדים להורה אחד (בדרך כלל האם), וההורה השני זוכה להסדרי ראייה המאפשרים לו לשמור על קשר עם ילדיו. בשנים האחרונות, משהתרחבה התפיסה הליברלית בחברה הישראלית ובמערכת המשפט, אפשר לראות שבמקרים רבים השופטים פוסקים על משמורת משותפת.

    למעשה, משמורת משותפת – להבדיל ממשמורת רגילה – מחלקת את המשמורת בין ההורים שווה בשווה (או כמעט שווה), והילדים שוהים אצל ההורים לסירוגין ובהיקפים נרחבים. במילים אחרות, ילדים אשר הוריהם מקיימים משמורת משותפת עליהם נהנים משני בתים ומהרגשת משפחה, למרות הגירושין.

    יתרונות המשמורת המשותפת

    מיותר לציין כי היתרון הגדול במשמורת משותפת הוא שהילדים סובלים פחות מפרדת הוריהם, הילדים אינם עדים להתכתשויות בין ההורים, ואין הם קלף מיקוח או כלי שההורים מתנגחים זה בזה באמצעותו.

    משמורת משותפת היא מקור לשוויון בנטל מבחינת ההורים, ושניהם זוכים להיות דמויות משמעותיות בחיי הילדים. ממחקרים אשר נערכו בתחום עולה כי אבות המקיימים משמורת משותפת עם האם מרגישים מעורבות ואחריות גדולה יותר כלפי הילדים, יותר מאבות אשר רואים את ילדיהם בהתאם להסדרי ראייה בלבד.

    חסרונות המשמורת המשותפת

    משמורת משותפת טומנת בחובה גם חסרונות לא מעטים. ראשית, הפרֵדה אינה מושלמת הואיל ועל ההורים להתגורר זה סמוך לזה כדי שהילדים יוכלו ללכת לבית הספר, לחוגים וכדומה מבית כל אחד מההורים.

    שנית, בעקבות חוסר קביעות ויציבות הילדים עלולים להרגיש אבדן. מעברים בלתי שגרתיים, ובזמנים לא קבועים, בין הבתים השונים, עלולים להפריע להתפתחותם של הילדים.

    התנאים לקיום משמורת משותפת

    על אף ההתקדמות הליברלית בפסיקה, עדיין משמורת משותפת היא החריג בעיני בית המשפט. התנאי הראשון לקביעת משמורת משותפת הוא מערכת היחסים בין ההורים. ההורים המעוניינים במשמורת משותפת חייבים להציג בפני בית המשפט תמונה ובה שוררים ביניהם יחסי אמון, הבנה וכבוד הדדי. הורים אלו נדרשים גם להוכיח תקשורת תקינה ויכולת מתיחת ביקורת הדדית.

    זאת ועוד, כדי שבקשה למתן משמורת משותפת תתקבל בבית המשפט, רצוי כי ההורים יציגו גם פתרונות רלוונטיים מבחינת הסידורים הטכניים. לדוגמה, מגורים בסמיכות זה לזה ומתן מענה לדרישות הילדים בכל בית. לא די במסוגלות הורית טובה מצד שני ההורים כדי לקבוע משמורת משותפת.

    לצורך קביעת משמורת משותפת, נעזר בית המשפט לאחר פתיחת תיק הגירושין בחוות דעת מומחים לעניין. יפים לכך דבריה של השופטת שושנה שטמר: "יש פנים לכאן ולכאן להחלת הסדר של משמורת משותפת של שני ההורים ויישומו ייבחן לגופו בכל מקרה ונסיבותיו. ברי כי לא בכל מקרה ניתן ליישם הסדר זה. יישומו בטרם עת ובטרם הבשילו התנאים לכך, יביא לפגיעה בטובת הקטין. לפיכך, בבוא בית המשפט להכריע בסוגיה זו, לא די במסקנה כי לשני ההורים יש מסוגלות הורית, ועל בית המשפט להיעזר לצורך הכרעתו בעניין זה, בחוות דעת מומחה מקצועי אשר בחן את מכלול הנסיבות, טובת הקטין והתאמת ההורים להחלת ההסדר של משמורת משותפת".

    יש לכם שאלה בענייני משמורת? זקוקים ליעוץ? פנו עכשיו באמצעות טופס יצירת הקשר בצד ימין למעלה או בטלפון : 03-5608877, 052-4545555 – ונשמח לעמוד לשירותכם.

    מעוניינים ביעוץ מקצועי? הגעתם למקום הנכון

    מלאו פרטים ונחזור בהקדם

      המלצות מלקוחות

      המלצה 1

      טיפול מעולה. נאמנות ומסירות מכל הלב. אכפתיות בקיצור רמה גבוהה ושירות מעולה ומהיר.
      http://family-online.co.il/wp-content/uploads/2019/11/pic-profile.png

      המלצה 2

      השירות והזמינות של בתיה הכי טובים שיש!!! הצילה לי את החיים!!! החזירה לי את הילדים לאחר נתק של שנה וחצי !!!תותחית!!! מומלצת בחום ואהבה!!!
      http://family-online.co.il/wp-content/uploads/2019/11/pen.jpg

      המלצה 3

      ההתעקשות של בתיה לעמוד בהסכם ששומר על הילדים שלנו הייתה שווה את כל הדרך. אני לא יכול לתאר עד כמה עזרת לנו למצוא את הדרך לגירושים שלווים מבלי להיגרר לקרבות בבית המשפט. הסדרי המשמורת שהגענו אליהם מבטיחים את קיומה של מערכת יחסים עם הילדים. תודה על כל מה שעשית ועל זה שלא וויתרת על העתיד שלי ושל הילדים שלי!
      http://family-online.co.il/wp-content/uploads/2019/11/two-boys-sitting-on-bench-wearing-hats-and-long-sleeved-1619706.jpg

      המלצה 4

      עו"ד בתיה אשורי ליוותה את משפחתנו במהלך רכישתה של דירה חדשה. אין לתאר עד כמה הליווי והייעוץ המשפטי עזר בניסוח חוזה אשר שמר על האינטרסים שלנו והביא להשלמת העסקה המשתלמת ביותר בעבורנו.
      http://family-online.co.il/wp-content/uploads/2019/11/contract-3031680_1280.jpg

      מאמרים נוספים

      תביעה לשינוי משמורת על ילדים

      מרבית הסכמי הגירושין והחלטות בתי המשפט בענייני משמורת מעניקים את משמורת הילדים להורה אחד (בדרך כלל האם), וההורה השני זוכה להסדרי ראייה המאפשרים לו לשמור על קשר עם ילדיו. בשנים האחר...
      קרא עוד

      הפרדה בין אחים במסגרת תביעת משמורת

      מרבית הסכמי הגירושין והחלטות בתי המשפט בענייני משמורת מעניקים את משמורת הילדים להורה אחד (בדרך כלל האם), וההורה השני זוכה להסדרי ראייה המאפשרים לו לשמור על קשר עם ילדיו. בשנים האחר...
      קרא עוד
      בית תוכנה לקידום אתרים בית תוכנה לקידום אתרים